Bateri Kursu İzmir

Bateri Çalmanın Temel Noktaları » Bateri Kursu İzmir'le En Sağlam Bateri Notları Bateri Çalmanın Temel Noktaları | Bateri Kursu İzmir'le En Sağlam Bateri Notları

Bateri Çalmanın Temel Noktaları

Bateride Denge Zaman ve Mesafenin Önemi
Davula vuruş teknikleri olarak da adlandırılmakta olan denge, zaman ve davul arasında mesafe çok önemlidir. Bu teknikler içerisinde birinci sırada denge gelmektedir. Denge, baterinin iki el ve iki bacağınız ile çalındığı için dikkat edilmesi gereken öncelikli konudur. Oturmuş olduğunuz taburenin konumu gayet önemlidir. Taburemize tüm ağırlımızı kolaylıkla taşıyabilmesi için dik oturmalı ve kollarımızın bacaklarımızın kolay hareket etmesine dikkat etmeliyiz. Davulu en iyi şekilde çalabilmek için el, ayak koordinasyonunu çok iyi bir biçimde geliştirmeliyiz.

Davula bir sporcu bilinci ile yaklaşmanız sizi daima başarılı kılacaktır.
Denge, kaslar, vuruşlar, kondisyon ve düzenli nefes alıp verme ile davuldan çıkmakta olan ses büyük ölçüde etkilenir. Bu sebeple bir sporcu edası ile bateriyi çalmak ve dengeli bir yaklaşıma sahip olmak gerekir. Bateri çalarken gayet rahat olmalı vücut gücümüzün farkında olmalı ve kontrollü olmalıyız. Vuruş teknikleri de oldukça önemlidir. Elinizde bulunan iki baget yardımı ve ayağınızın yardımı ile davul üzerinde birçok çalma tekniğini deneyebilirsiniz.

Bateriyi çalarken önemli olan unsur nasıl çaldığınız değil nasıl tınladığını bilmenizdir.
Doğru olan müzik tarzına doğru tınlama şeklini seçerek uyumlu sesler çıkarıyor olmak nasıl çalındığından daha önemlidir. Bu teknikler birden öğrenilmez. Zamanla pekiştirilerek ve sabırla çalışarak öğrenilir.

Zaman olgusu davulda, diğer tüm enstrümanlarda olduğundan daha da önemlidir.
Çünkü davulda bir dakika içerisinde eşit aralıklar ile kaç vuruş yapıldığı önemlidir. Bu durum metronom ile kolaylıkla düzenli hale getirilebilmektedir. Metronom, tempoyu sesli ya da ışıklı uyarılar sayesine düzenlemenize yardımcı olmaktadır. Metronoma göre 60 tempo denilirse dakikada 60, saniyede ise 1 vuruş demektir. 120 vuruş denmesi durumunda daha seri olarak saniyede 2 vuruş yapmak gerekir. Tempo çok önemlidir.